Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

Elfogadás dátuma: 2018-05-25

Adatkezelő

Név: Ventusglobal Kft – Ventus Lovasbolt

Székhely: 4031 Debrecen Derék utca 80. 1/5.

Levelezési cím, panaszkezelés: 4025 Debrecen Pásti utca 8.

E-mail: ventuslovasbolt@gmail.com

Telefonszám: +36709310971

Weboldal: http://ventuslovas.hu/ http://totalhorse.hu/

Adatvédelmi tisztviselő

Név: Széll Ádám

Levelezési cím: 4025 Debrecen Pásti utca 8.

E-mail cím: ventuslovasbolt@gmail.com

Telefonszám: 06709538654

Tárhelyszolgáltató

Név: ShopRenter.hu Kft.

Levelezési cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

E-mail cím: info@shoprenter.hu

Telefonszám: +36-1/234-5012

A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie

betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el

azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és

közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a

látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az

egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy

titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön

azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookiek

(sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön

hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookieazonosítója

hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID

cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható

hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az

Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való

korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords

konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb

konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy

egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása

annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről

szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések

megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a

weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik

tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést

készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg

azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a

__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google

Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra

is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google

Keresésben) és szerte az interneten.

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display

Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy

szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához

nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek

hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k

élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek

a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban,

vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót

azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az

ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k

élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés

pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra.

Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék cookie: Rögzíti a termékeket, amiket utoljára megtekintett a

látogató. Élettartamuk 60 nap.

Utoljára megtekintett kategória cookie: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát.

Élettartama 60 nap.

Ajánlott termékek cookie: Az „ajánlom ismerősömnek” funkciónál az ajánlani kívánt termékek

listáját rögzíti. Élettartama 60 nap.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes

nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek

tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e

már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével

a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal

tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook

pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet

meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek

elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken

találhat:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-managecookies#

ie=ie-11

Firefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-yourcomputer

Mozilla:

https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat.

Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak

abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a

marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú

hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk

valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára.

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud

biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció a

szerződéskötésnek nem feltétele

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a

megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet

  1. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési

tevékenységek

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a

megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok

megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli

bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2)

bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és

közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8

évig meg kell őrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla

kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése

alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön

garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha

hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése

alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont

szerinti adatkezelés]

Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik.

Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása

elengedhetetlen.

Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

Az adatkezelés jogalapja

Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig

köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti

adatkezelés].

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer

eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság

érdekében.

Kezelt adatok

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás

időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c)

pont szerinti adatkezelés]

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő

számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével

kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő

számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

Kezelt adatok

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató:

https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

Nyereményjáték

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik.

Kezelt adatok

Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai,

amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára.

[Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást

nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az

adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli

adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv.

15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen

személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról

kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó

tevékenységükről

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: ShopRenter.hu Kft.

Az adatfeldolgozó elérhetőségei:

Telefonszám: +36-1/234-5012

E-mail cím: info@shoprenter.hu

Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását

végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Az adatfeldolgozó megnevezése: DPD Hungária Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B ép.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-1 501 62 00

Az adatfeldolgozó e-mail címe: dpd@dpd.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru

kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai

küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: SalesAutopilot Kft.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 1089 Budapest, Golgota utca 3.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: +36 30 624 39 34

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: info@salesautopilot.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek

kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a

hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés

Az adatfeldolgozó megnevezése: Adó-Konstans Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 4029 Debrecen Faraktár utca 23. 2/12.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 30 903 30 23

Az adatfeldolgozó e-mail címe: bojtoremese78@gmail.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a

számlviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és

címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének

megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: NetSoft Informatika Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1214 Budapest, Erdősor u. 16.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 20 404 1010

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@okosugyvitel.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli

bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a

számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő

időtartamban kezeli, ezt követően törli.

CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfelodolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: SalesAutopilot Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1089 Budapest, Golgota utca 3.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 219 0991

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@precizkonyveles.hu

Az Adatfelodolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések

nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a

rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfelodolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: OTP mobil szolgáltató kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 366 6611

Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@simple.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés

végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét nevét és címét, a

rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Az adatfeldolgozó megnevezése: PayPal Inc.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2221 North First Street, San Jose, California 95131

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 00353 1 436 9111

Az adatfeldolgozó e-mail címe: spoof@paypal.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés

végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét nevét és címét, a

rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

Online fizetéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Az adatfeldolgozó megnevezése: OTP Mobil Szolgáltató Kft.

Az adatfeldolgozó levelezési címe: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.

Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@simple.hu

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 3-666-611

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik az online

fizetés lebonyolításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a

telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően

haladéktalanul törli.

Az adatfeldolgozó megnevezése: PayPal Inc.

Az adatfeldolgozó levelezési címe: 2221 North First Street, San Jose, California 95131

Az adatfeldolgozó e-mail címe: spoof@paypal.com

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 00353 1 436 9111

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik az online

fizetés lebonyolításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a

telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően

haladéktalanul törli.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

a hozzájárulás visszavonásának joga

személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés

helyesbítéshez való jog

adatkezelés korlátozása,

törléshez való jog

tiltakozáshoz való jog

hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az

Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében

személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat,

amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában

elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a

panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és

panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az

azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint

vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg

Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a

megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még

nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem

tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli

előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből,

valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos

érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes

adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és

a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

az adatkezelés céljai;

az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;

információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve

amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;

a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem

lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó

személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok

kezelése ellen;

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető

információ;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a

profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára

és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen

jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére

irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést

számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását

követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.

Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a

felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és

ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az

adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó

pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak

valamelyike teljesül:

Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra

vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok

pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a

korlátozásra;

az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért

mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az

adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés

céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez; vagy

Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az

adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai

elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni

kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az

érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az

Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás

feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó

személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő

gyűjtötte vagy más módon kezelte;

Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező

jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,

a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján

megállapítást nyert,

a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt

jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt

személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és

a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható

lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az

adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra

mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása

céljából;

a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy

tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében

megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve

közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása

keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha

Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói,

adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes

adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes

adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő

erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és

szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy

védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra,

hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen,

ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön

tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a

személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön

önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön

által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv

formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti,

hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen

alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy

Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles

megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek

védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről

emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson

be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében

szükséges;

meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi

lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét

szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett

jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25.

napjával megszűnt.

2018. május 25. napja előtt regisztrált NAIH szám:

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-130658/2017

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében,

hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás,

nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és

sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás

ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak

érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor

az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó

törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes

adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság

Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail:

ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések

megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az

Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és

jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő

használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból

további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az

adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az

időtartam meghatározásának szempontjairól;

azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes

adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,

és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése

ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés

esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;

hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor

visszavonhatja,

a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses

kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön

köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges

következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a

profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra

vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és

Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja

hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési

információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a

továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.